Kap Makelaardij is een echt Barnevelds familiebedrijf, opgericht in 1950. Sinds 1997 staat de derde generatie aan het roer. Gerard en Margreet Kap leiden de onderneming volgens de filosofie van hun opa en vader: eerlijk, transparant en met hart voor de klant.

Van aannemer tot makelaar

Gerard Kap senior staat in 1950 aan de basis van de onderneming. Tot 1949 is hij aannemer/metselaar, maar vanwege hartklachten moet hij acuut stoppen met zware lichamelijke arbeid. Om zijn gezin met vier kinderen te kunnen onderhouden neemt hij allerlei baantjes aan. Ook heeft hij een eigen bouwtechnisch tekenbureau en verdiept hij zich in makelaardij en assurantiën. Dankzij de eerlijke manier van zakendoen en het centraal stellen van de klant bouwen Gerard en zijn vrouw Marie al snel een vaste klantenkring op. De hulp van zoon Jan - sinds 1958 actief bij het bedrijf - is meer dan welkom.

Groei

Na het plotselinge overlijden van Gerard in 1965 besluit Jan zich volledig toe te leggen op makelaardij en assurantiën. Gesteund door zijn vrouw Eef bouwt hij het bedrijf verder uit. Barneveld ontwikkelt zich en Kap Makelaardij en Assurantiën groeit mee.

Derde generatie

In 1983 komt zoon Gerard het team versterken. Na zijn beëdiging is de 21-jarige Barnevelder in 1986 de jongste makelaar van Nederland. Zijn zus Margreet mag zich vanaf 2000 ook officieel makelaar noemen. Margreet is sinds 1997 actief bij het familiebedrijf.

Gerard Kap Sr.
G.J. Kap, oftewel Jan Kap, die op 14 april 1958 start bij zijn vader.
Samen met echtgenoot Jan is Eefje Kap jarenlang de drijvende kracht achter de firma Kap.
Gerard Kap treedt in 1985 toe tot de vennootschap.
Margreet Kap treedt in 1997 toe tot het bedrijf en wordt in 2000 beëdigd als makelaar.
 
 

Gerard Kap, de grondlegger van het bedrijf.

Het pand van Kap met de eerste auto's van Gerard Sr. en Jan Kap. Hiervoor reed Jan door het dorp op zijn Solex.

Het pand van Kap met het oude logo in 1983.

15 januari 1986, Gerard Kap, net 21 jaar, de jongste makelaar van Nederland. Met veel enthousiasme wordt door Gerard het 'verkocht' bord weer in de auto geladen van een huis aan de Burgemeester Kuntzelaan: het eerste huis wat door Gerard is verkocht.